בהתאם לסעיף 66 (א) לחוק ההוצאה לפועל, רשם ההוצאה לפועל רשאי להטיל הגבלות כנגד החייב.
כך שלאחר חצי שנה מיום מסירת האזהרה כדין, לזוכה בתיק הוצל"פ יש הזכות להגביל, לחדש, ולהחזיק רישיון נהיגה של החייב. לאחר רישום הגבלה זו, לכשיגיע החייב לחדש רישיונו במשרד הרישוי, לא תהיה אפשרותו לעשות כן. וכיידוע, נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף הינה עבירת תנועה שעונשה מגיע אף למאסר.
עו"ד דנה פלד עשויה לסייע לכם לבטל את ההגבלה שנרשמה כנגדכם על ידי הגשת בקשה מתאימה לרשם ההוצאה לפועל.
ביטול הגבלת חידוש רישיון נהיגה
לאחר הגשת בקשה לביטול הגבלה על רישיון הנהיגה, קיימים מקרים בהם יש להפקיד תשלום מסויים בתיק, ואולם ככול ורישיון הנהיגה משמש את החייב לפרנסתו, זאת על ידי הגשת בקשה מפורטת לרבות תצהיר חתום על ידי עורך דין ואישור מעסיק, קיימת סבירות גבוהה לביטול ההגבלה ללא תשלום נוסף לתיק.
ישנם מקרים כי ביטול ההגבלה יהיה כפוף להפקדת תשלום על חשבון החוב, אולם במידה ורישיון הנהיגה משמש כמקור פרנסה עיקרי וממשי (לא די בהודעת סתם כי משמש לפרנסת החייב) על ידיי הגשת בקשה מנומקת נתמכת במסמכים מתאימים ותצהיר חתום על ידי עורך דין קיימת סבירות גבוהה כי רשם ההוצאה לפועל יבטל הגבלה זו ללא הפקדת תשלום בתיק ההוצאה לפועל.
כמו כן, ניתן להגיש בקשה מנומקת ומפורטת בעניין נכותו או נכות בן משפחות התלוי בו על מנת לבטל הגבלה זו.
סעיף 66 (א) לחוק ההוצאה לפועל קובע כי:
"הגבלה זו לא תוטל אם שוכנע רשם ההוצאה לפועל כי הטלתה עלולה לפגוע פגיעה ממשית בעיסוקו של החייב וביכולתו לשלם את החוב או שרישיון הנהיגה חיוני לחייב, עקב נכותו או עקב נכות בן משפחה התלוי".
דרך המלך לביטול הגבלה על רישיון הנהיגה, ככול והמקרה מתאים, הוא הגשת בקשה לפשיטת רגל. הואיל וביום מתן צו הכינוס, מורה בית המשפט המחוזי כי כל ההגבלה על רישיון הנהיגה מבוטלת., זאת ללא צורך בהגשת בקשה נוספת לרשם ההוצאה לפועל או לבית המשפט המחוזי.