הליך פשיטת הרגל מטיל על החייב הגבלות וסנקציות שונות אשר מונעות מאיתנו זכויות שונות. כך למשל, החייב אינו יכול לנהל את עסקו או להיות בעלים של חברה ללא אישור מפורש מבית המשפט המוסמך.
בין השאלות הנפוצות אשר מעסיקות עצמאים הנמצאים בהליך פשיטת רגל או כאלו שעתידים להיכנס להליך הינה באשר לדמי האבטלה ומהם הזכויות המגיעות להם בביטוח הלאומי?
בשורות הבאות נעשה לכם קצת סדר ונסביר את הנושא של דמי אבטלה לעצמאי בפשיטת רגל ומהן הזכויות בביטוח הלאומי?
החוק קובע כי תושב ישראל מעל גיל 18 מחויב לשלם לביטוח הלאומי בין אם הוא עובד ובין אם לאו, בין אם הוא עצמאי ובין אם הוא שכיר.
כאשר מדובר על עובד שכיר הרי שהוא "נהנה" מהטבות שונות מטעם המוסד לביטוח לאומי כדוגמת דמי אבטלה בין אם הוא התפטר או פוטר. לעומתם, העצמאים לא בהכרח נהנים מרשת ביטחון רחבה, בעיקר כאשר מדובר בעצמאים שנקלעו לחובות כלכליים ונאלצו לפנות להליך פשיטת הרגל.
העצמאים אינם זכאים לפיצויים או דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי אך ניתן לראות התפתחות חיובית בעניין. שכך שעצמאי אשר פירק את עסקו או פתח בהליכי פשיטת רגל, יהיה זכאי לדמי אבטלה בתנאי שהוא עומד בתנאים המצוינים בחקיקה, לדוגמה בשעה שמדובר בעסק נותן שירות המופיע בתוספת הראשונה לצו הביטוח הלאומי.
אמנם אין המדובר במצב אידיאלי, שכן התוספת הראשונה מונה מספר מצומצם יחסית של נותני שירות אשר יהיו זכאים לקבל דמי אבטלה כדוגמת: מורה דרך, אמן, ספורטאי, עובד ניקיון, מחלק דואר, מי שעוסק בעבודות משרד וכדומה וזאת כמובן בתנאי שגם יעמוד בכל יתר התנאים המפורטים בחוק הביטוח הלאומי, אך עדין מדובר בשינוי חיובי לטובת העובדים העצמאים.
דנה פלד – עורך דין מומחה לפשיטת רגל, בעלת ידע עשיר וניסיון של שנים רבות בהליכי פשיטת הרגל מייצגת את לקוחותיה במומחיות, מקצועיות ונלחמת בעבורם על מנת שיקבלו את מלוא זכויותיהם.
בעזרת ייעוץ מקצועי, ליווי אישי וייצוג איכותי גם אתם יכולים להיות בטוחים ורגועים שתקבלו את זכויותיכם.